skelett och muskler

Man kan kan känna dom första benen om det är något fel ser man det oftast inte med ögat darför rönkar man. ryggraden börjar vid slutet av huvet och slutar vid svanskotan. Den gör så att inte människan bara skulle trilla ihop. om man kokar ett ben är det bara kalken som försvinner.

Huden

Huden fungerar som kroppens skyddsdräkt. Huden skyddar mot solstrålar, vätskebrist och bakteriar. Huden lagrar fett och reglerar tempraturen. Huden innehåller sinnesorgan som gör att man kan känna saker tex berörin kyla värme och smärta. Huden har det tufft. Huden förnyas. i en livs tid tappar man ungefär 15 kilo hud och man får tillbaks lika mycket. Huden består av tre lager överhud, underhud och läderhud.

nobel priset i medicin

Ett av Alfred Nobels pris. Man kan få det om man har gjort någon stor upptäckt inom medicin.

Alfred Nobel

Alfred Nobel var mycket begåvad, hade stor arbetsförmåga och fast tro på mänsklighetens utveckling genom fredlig kamp med naturens krafter. Han uppfann dynamiten. Han sprängde sin brosa. (normalt??).

tår

http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/57/49/08/78718/bf474aebcac4d739


1. Människor har normalt fem tår på varje fot. Den största tån befinner sig på fotens insida.
om man tar bort naglen kommer det att blöda och svida.
men bakterier kommer in i naglen också...

2.Tår är en del av foten.

3.  Tilll skilnad av handens fingrar har tårna inga särskilda namn.

4. På latin heter tår digitum.

5. Om man inte skulle ha några tår skulle man inte kunna hålla balansen.

6. på vissa (som jag och Daniel) har en så kallad grekisk fot vilket är när ens tå närmast storrtån är längre,

7.  hos vissa djur kan nageln ha funktion och utseende en klo eller hov.

8. Man kan få fotsvamp.

9. Vissa djur kan ha sim- eller flyghudar mellan tårna.

10. En prehallux är en extra tå.

Tår




Människor har normalt fem tår på varje fot. Den största tån befinner sig på fotens insida.
om man tar bort nageln kommer det att blöda och svida.
men bakterier kommer in i nageln också...

RSS 2.0